vintersjekkliste for batteriene dine

Vinteren er her og bringer med seg høytid og nyttårsfester. Mange velger å bli hjemme for å nyte tiden med familie og venner og lagre bobilen eller båten i denne årstiden. Derfor deler vi denne sjekklisten med deg som du kan gå gjennom før du tar en pause fra det glade eventyrlivet.

Klargjør batteriene dine til vinteren

☐ Sørg for at batteriene dine er fulladet før du setter bobilen eller båten din på lager. Som alle andre batterier har litiumbatterier selvutladning, men fordelen ved litiumbatteriene fra Super B er at de ikke trenger å lades under vinterlagringen hvis de først lades til 100 %.

☐ For å unngå at det oppstår strømlekkasje i systemet ditt under lagring, anbefaler vi å alltid installere hovedbryteren og slå den av under lagring. 

☐ Den nyeste Super B-programvaren for Epsilon forhindrer dyputladning ved hjelp av nedlukning programmert etter ladestatus (standard er 10 %). Sørg for at Epsilon-programvaren din er oppdatert (minimum til v1.2.2 – du kan installere oppdateringen via Be in Charge-appen). Pass på at du slår reléet av for Nomia- og Nomada-batterier.

☐ Slå av alle apparater og hovedbrytere

Å ta godt vare på batteriene dine og lagre dem på riktig måte vil hjelpe med å forlenge levetiden deres og forhindre dyputladninger.

Når du har tikket av for alle boksene ovenfor, er det bare å lagre bobilen eller båten din så den er klar for nye turer neste vår!