Banner

Maxxis Super B's Tim Coronel: We Hebben Gevochten Als Leeuwen

Het was even stil rondom Tim Coronel na het uitvallen op etappe 10, maar inmiddels is de teleurstelling omgezet in positiviteit. Coronel was gisteren aanwezig in Valparaiso en vierde samen met de Maxxis Super B teamgenoten de goede prestatie van het team. Coronel kijkt terug op een bewogen Dakar en een ding is duidelijk, in 2015 is Coronel er gewoon weer bij.

De teleurstelling was groot voor Coronel toen het besef kwam dat Dakar 2014 er op zat. “Het was even een bittere pil. Je werkt het hele jaar keihard met maar een doel en dat is de finish halen en als dat dan niet lukt is het enorm balen”, aldus Coronel. Tim staat bekend om zijn doorzettingsvermogen en zou, als het moet, zelfs de buggy op zijn rug naar het bivak brengen, maar als de techniek je dan echt in de steek laat is dat ook geen optie meer. “De buggy heeft zich erg goed gehouden. Tijdens de zware eerste week waarin er een heleboel mensen uitvielen had ik eigenlijk geen problemen. De Maxxis banden waren zo goed dat ik zelfs geen lekke band heb gehad en tot aan de rustdag ging het volgens plan. Ik keek uit naar de duinen want daar zou ik mijn slag kunnen slaan, maar helaas heb ik dat niet kunnen laten zien.”

Net voordat de duinen in zicht kwamen sloeg het noodlot toe voor Coronel. “Ik kreeg problemen met de koppeling op de 9de etappe en kon niet meer verder. Kees Koolen en Henk Theunissen hebben mij zo ver mogelijk tot het einde van de etappe gesleept, maar het was gewoon te risicovol om mij door de duinen te slepen. Daarom moest ik wachten op de assistentietruck van Boucou en dat duurde erg lang. Ik heb de nacht in de duinen doorgebracht en op dat moment dacht ik al dat het voorbij zou zijn. Toen ik in het bivak aankwam was ik kapot, maar het team ging meteen keihard aan de slag om de problemen met de buggy op te lossen. Ik heb even mijn ogen dicht gedaan en toen ik wakker werd kon ik weer van start. De blijdschap om toch weer verder te kunnen was groot en misschien kwam de klap daarom wel harder aan toen ik 66 kilometer op de etappe alsnog de handdoek in de ring moest gooien.”

Een kapotte versnellingsbak zorgde ervoor dat Coronel definitief moest opgeven. “Opgeven staat niet in mijn woordenboek, maar we hebben gevochten als leeuwen om de finish te halen. Ook de monteurs van het team hebben keihard gewerkt om mij weer op pad te krijgen, maar het heeft helaas niet zo mogen zijn. Dan is er de volgende ochtend het besef eigenlijk pas dat je er uit ligt. Je ziet iedereen vertrekken uit het bivak en jij blijft achter, dat doet pijn.” Coronel bleef bij het team tot aan de finish ondanks dat het zwaar was. “Natuurlijk blijf je bij je team. Het is wel een soort van zelfkwelling, maar we zijn hier gekomen met een doel en dat is finishen. Als mij dat niet lukt dan moet ik er in ieder geval zijn om de rest te steunen. Ik ben dan ook erg trots dat zij een superprestatie hebben neergezet. Zowel Robert, Sebastian en Kees hebben hun doel bereikt en dat is fantastisch!”

Coronel is blij met alle positieve reacties die hij heeft gekregen. “Het was super om te zien dat iedereen zo meeleefde. Al die reacties op Facebook, Twitter en via de mail waren echt hartverwarmend. Ik wil dan ook iedereen heel erg bedanken voor de steun en het vertrouwen. Ik ben nog niet klaar met Dakar en ga er alles aan doen om in 2015 weer aan de start te staan!"