Banner

Een Mooi Begin Van De NK SuperCup 1000 Samen Met Super B

Assen- Afgelopen weekend is dan eindelijk de eerste wedstrijd van seizoen 2014 verreden.

Vrijdag 4 april stond er een trainingsdag ge­pland. Deze werd volledig benut om aan de snel getunede motor te wennen en om deze naar wens te kunnen afstellen. Coureur Jaco Boo­nen merkte direct al een verschil tussen hoe de motor nu is en de stan­daard afstelling van vorig jaar. Het is van groot belang dat hier even de tijd voor genomen word om rustig aan deze veranderingen te kun­nen wennen. Zaterdag om half 5 stond de eerste wedstrijd gepland. Met gelukkig droge weersomstandigheden begon het team dan ook vol vertrouwen aan deze dag.

Vrijdagochtend reden alle leden van het Gema l R2 project Raceteam richting het circuit van Assen om zich daar samen te voegen voor een spannend weekend. Helaas ondervonden we onderweg dat het begon te regenen. Na zo’n mooie week vol zon moest het dan uitgerekend vandaag weer gaan regenen. Maar dit mocht de pret echt niet druk­ken. Het was immers weer de eerste keer sinds een half jaar dat Jaco zijn motor kon uittesten. Daarom vol goede moed richting Assen. Na het opbouwen van de pitbox kon Jaco om twee uur voor het eerst de baan op. “Wat een overduidelijk verschil met vorig jaar, het lijkt wel alsof ik een andere motor heb” Aldus Jaco. In totaal zijn er drie ses­sies verreden, alleen om aan de motor te wennen en om de juiste af­stellingen te vinden. Aan het eind van de dag was iedereen tevreden en konden we met een zeker gevoel vooruit kijken naar de volgende dag.

Zaterdagochtend werden we al vroeg gewekt, de motorfiets moest immers op tijd gekeurd worden. Teamgenoot Rob van IJzendoorn beet om kwart over negen het spits af om de eerste kwalificatie te rijden. Even later was het Jaco zijn beurt. Met de nodige ONK-rijders in het veld was het een drukke bedoeling geworden en ook was het heel duidelijk dat de rondetijden bij iedereen erg laag was. De eerste kwalificatie was goed voor een zesde startpositie. Nummer één en twee waren ONK-rijders, ze doen niet mee voor de punten, dus eigenlijk stond Jaco op een vierde positie.

De tweede kwalificatie is helaas wat uitgelopen door een rode vlag situatie, deze ging wat later van start dan gepland. Ondanks de drukte op de baan heeft Jaco toch zijn goede zesde positie weten te behouden. Wel heeft hij voor­malig ONK-rijder Erwin Druijff weten in te halen en niet veel later werd Jaco weer ingehaald door ONK-rijder Jarco Grotenhuis. Dit betekend dat Jaco eigenlijk een derde startpositie zou hebben van zijn eigen Cup.

De start van de race was pas om half vijf. Jaco had een perfecte start, hij kwam als vijfde door de eerste bocht! De eerste paar ronden werd er constant gewisseld, dan lag Jaco weer op een vijfde plek maar hij kon ook zo ineens weer op een zevende plek liggen. Het bleef spannend. Vanaf ronde zes reed Jaco op de vierde positie. Wel had hij een goede aansluiting bij de rijders die voor hem zaten. De eerste twee ONK-rijders hadden al een groot gat geslagen. Ze waren uit beeld. In de één na laatste ronde begon Jaco zich op te maken voor een inhaalslag. Het einde van de wedstrijd was al in zicht en er moest nog wat gaan gebeuren om op dat podium te kunnen komen. Al gauw lukte het om Erwin Druijff in te halen en kon Jaco weer aansluiting zoeken bij de volgende rijder, Jardo van Huisstede. In de laatste ronde moest het dan gebeuren. Nu werd het toch wel heel spannend. Halver­wege de laatste ronde lukte het dan ook om de tweede positie over te nemen en is Jaco zelfs wat ingelopen op nummer één, Arjan van Hoo­ren. Wat c. “Het gevoel is gewoon goed, maar er zit nog meer in”, aldus de woorden van Jaco na de race.

Helaas voor alle motorsportliefhebbers, we moeten weer even wach­ten op de volgende wedstrijd. Zaterdag 3 mei wordt pas de volgende wedstrijd van het NK SuperCup 1000 verreden. Het team wil ieder­een bedanken voor de steun en voor het grote aantal toeschouwers van afgelopen zaterdag. Ook willen we graag FDP schoonmaakbe­drijf bedanken voor het beschikbaar stellen van transportmiddelen voor het gehele seizoen 2014.

Kijk voor het exclusieve interview met Jaco en de foto’s van dit mooie weekend op de website: www.jaco-racing.nl.